12 juni: Ny vardag.

Lite ensamt är det allt. Jag jobbade ju hela tiden in i det sista och passade på att träffa mycket vänner. Gick på restaurang och åt och drack gått. Hittade på rätt mycket innan operationen eftersom jag visste ju att livet kulle förändra sig en del. Det är jag mycket tacksam för. Hann med en hel del trevliga upplevelser och möten. Men kontrasten blev rätt stor. Fast jag klagar absolut inte. Jag har det bra och allt går åt rätt håll och det är det allra viktigaste.

Var på första återbesöket på Njurmedicin igår. Allt ser bra ut hittills. KREA 103 men då ligger de 20-30 enheter högre än Göteborg så i själva verket hade nog KREAT gått ner ytterligare. Kalium lite högt. Kanske beror det pån att jag ätit kaliumfattigt i några år och plötsligt börjat frossa i avocado, bananer, nötter, melon och annat kaliumrikt. Får kanske se upp lite därvidlag.

Var igår ute på fyra små promenader. Varje gång jag kom in ville jag bara ut igen. Den norrländska naturen visar sig ju från sin allra vackraste sida precis nu. Mellan hägg och syrén. Idag ska jag försöka mig på en lite längre promenad genom skogen bort mot Sjön.

Per-Erik (donatorn/hjälten) mår bra. Han kommer också igen mer och mer för var dag som går. Han kan fortfarande inte sova på sidan och det stramar lite i såret. Men han känner inget konstigt, ingen saknad efter njuren eller så. Kissar som han ska och allt annat är OK. Han blir väl omhändertagen av sin familj och åker snart till sommarhuset på Hemsön.

Min kamrat Myran tyckte det lät så smaskigt när jag beskrev vad jag skulle äta så hon tyckte jag kunde lägga ut lite recept. Ikväll blir det fylld aubergine:

Mina egna auberginer:
2-4 portioner.

2 auberginer, skäres på längden och urgröpes en aning.
500 g köttfärs fräses med 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 hackad paprika, tereyakisauce efter behag, lite tomatpuré och svartpeppar samt det "urgröpta".
Fyll auberginerna med fräset och täck med en smakfull ost. Jag väljer lagrad grevé.
Skjuts in i ugnen 200 grader i 20-30 min. beroende på ugn.

Jag äter med lite sallad men är man riktigt hungrig passar råris bra till.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0